2014. május 29., csütörtök

Húsmentes Hétfői Vacsora Klub a Piqniq csapatával




MF: Kik vagytok (team) és egyáltalán honnan, hogyan jött a Piqniq ötlete?
PQ: Egy kis, ötfős csapat vagyunk, akiket a közös vágy hozott össze, hogy építsen valami világraszólót, ami értéket teremt. Az eredeti ötletünk a Piqniqre egy éve született, és Tamástól jött. IT tanácsadóként sok időt volt távol a családjától külföldön. Ilyenkor hamar elkezdtek neki hiányozni a házias ízek. Akart építeni valami olyan alkalmazást, ami segít neki bekukucskálni a szomszédok konyháiba, megismerkedni, és közösen enni velük.

MF: Milyen fázisban tart a projekt? Mi a következő nagy lépés? Nemzetközi piac meghódítása?
PQ: Az indulás óta sokat alakult, fejlődött a Piqniq. Mai állapotában arra alkalmas, hogy bekukucskálj vele a barátaid konyháiba, hogy lásd, amiket nap mint nap esznek. Nagyon érdekes helyzeteket teremt, amikor a barátaid identitása az ételeiken keresztül jelenik meg. Jelenleg azt próbáljuk megérteni, hogy ezek a szituációk milyen hatással vannak a felhasználóink életére, a világra. Egy év után végre úgy érezzük, van egy termék a kezünkben, ami működik, ami érthető a felhasználók számára is. Ez nem tűnik soknak, de aki már épített bármit életében, tudja, hogy ez nem egyszerű. Jóval 2000 letöltés fölött tartunk, ennek közel 37%-a külföldi, 10%-a amerikai. A nemzetközi piac meghódítása az első naptól szándék. A legfontosabb lépés most az app további egyszerűsítése a felhasználók visszajelzései alapján, valamint, hogy kimenjünk Amerikába néhány hónapra, és megszerettessük a kintiekkel is.


MF: Mik a visszajelzések a Piqniq-kel kapcsolatban? Hogy tetszik a felhasználóknak az app?
PQ: Van aki utálja. De a gyönyörű dolog, hogy ezek az emberek is hosszú emaileket írnak nekünk, és aztán bejönnek az irodánkba, hogy segítsenek jobbá tenni a Piqniq-et. Ez nem gyakori. Sokkal többen vannak, akik lelkes használók, pedig az app még alig tud valamit ahhoz képest, amiket hamarosan tudni fog. Egyértelműen jelzik mind egyébként, hogy az életüket - más-más módon - de megszínesítette a Piqniq azzal, hogy elkezdtek bele látni vele a barátaik étkezéseibe.

MF: Hogyan változtatta meg a Piqniq a főzéshez, sütéshez való hozzáállásotokat? Tudtatok már előtte is főzni vagy a Piqniq "rákényszerített" arra, hogy fakanalat ragadjatok?
PQ: "Energy flows where attention goes." Ez az angol mondás nagyon igaz. Amire a figyelmedet irányítod, az fejlődik, az kap energiát. A Piqniq baromi hatékony abban, hogy nap mint nap mutat egy csomó pozitív példát. Ráadásul zömében a barátaidon keresztül. Óhatatlanul kinyílik a világ, és ez a felhasználók életében is jelentkezik, nagyobb kísérletező kedv formájában. A miénkben egyértelműen ez történt.


MF: Melyik nemzet konyháját szereted a legjobban?
PQ: Jómagam az ázsiai, indiai konyhához vonzódom. De leginkább az egyszerűséghez. Egy jó szelet kenyér, vajjal, paprikával… néha mindent verni tud.

MF: Milyen gyakran főzöl otthon?
PQ: Heti 1-2 alkalom, de ha nem egy startupot építenénk, ez több lenne.

MF: Melyik az az öt étel/alapanyag, amely mindig megtalálható a kamrádban/hűtődben?
PQ: Avokádó. Citrom. Mák. Vaj. Kenyér.

Köszönjük Szilágyi Misinek az interjút!

*****

A 2014. június 2-i Húsmentes Hétfői Vacsora Klubra még van néhány helyünk (zellerre kombinált menü lesz a vacsin), amelyre regisztrálni weboldalunkon lehet (4000 Ft/fő).

A menü:
Zellerkrém leves shiitake bacon-nel
Zelleres, csicseriborsós zöldsaláta mustáros mogyoróvaj öntettel
Tempeh szendvics savanyított angol zellerszárral
Sütőben sült krumpli fűszeres, házi ketchup-pel
Zeller szörp
Zelleres granita balzsamos öntettel


Nincsenek megjegyzések: