2013. április 27., szombat

Piknikezzünk, tapasozzunk, vacsorázzunk!


Amíg a tavaszi szemeszterünk javában zajlik, a Makifood csapata a háttérben keményen dolgozik, hogy minél több újdonságot megmutassunk és elhozzunk nektek. Teljesen új főzőórákkal, témákkal is jelentkezünk, hogy a nagy népszerűségnek örvendő óráink (Alap késtechnika, Sushi workshop, Délkelet-ázsiai utcai finomságok) mellet olyan gasztronómiai érdekességeket sorakoztassunk fel, amelyek egyedülállóak ezen a piacon.

Hagyományos francia cukrászat óráink nagymestere, Stephane Gerphagnon, a La Praline főcukrásza minden hónapban új menüvel kápráztatja el a hozzá látogatókat és ezzel nemcsak a francia finomságok tárháza nyílik meg a résztvevők előtt, hanem igazi, stabil alapot építve ismerkedhetnek meg a francia pâtisserie rejtelmeivel. Májusban francia piknikre csábítunk és olyan eszméletlen nyalánkságokkal tölthetitek meg a piknik kosarat, mint brioche (csokikrémmel és pisztácia krémmel), madelaine, financiers, biscuit cuillére és biscuit daquoise. Júniusban pedig Dél-Franciaországba invitálunk, Saint Tropez és környékének édes gasztronómiáját ismerhetitek meg Stephane vezetésével.

És ha már francia cukrászat, tudjátok, hogy kell egy francia pékséget meglátogatni? Hát így...


How to Visit a French Bakery from Olive Us on Vimeo.

Június elején legkedvesebb mexikói szakácsunk, Patricio Paganoni, tér vissza, hogy a katalán tapas-ok világába kalauzoljon el. A Barcelona és környéki konyha híres a tenger gyümölcseiről, a kolbászokról, a paradicsomról, a padlizsánról és az olívaolajról. A méltán híres konyhára hatással vannak a környékbeli régiók és a mediterrán konyha is. A tapas bárok úton-útfélen érik egymást Barcelonában olyan apró falatkákkal csökkentve a helyiek és turisták éhségét, mint töltött olívabogyók, chorizo (kolbász) gombával, marinált paprika, hagymakarikák sherry ecetben pácolva vagy rák fokhagymás olajban elkészítve.

Végre Marmorstein Péksége, alias Misi is visszatér főzőiskolánkhoz. Fa tüzelésű kemecében sütött kenyerei folyamatosan előkelő helyet szereznek a vásárlóknál. Természetes kovásszal, lassú érésű, adalékanyag mentes kenyereket készít. Ha rajongtok a ropogós, friss illatú kenyérért, péksüteményért, akkor különleges akciónk mindenképpen csábító lehet számotokra. Májusban és júniusban Misi két különböző menüt állít össze, hogy kipróbálhassátok kenyérsütési képességeteket. Ha szeretnétek mindkét órán részt venni, akkor 22000 Ft helyett most 18000 Ft-ért dagaszthatjátok, süthetitek a kenyereket és pékárukat.

És ha ezektől még mindig nem éheztetek meg, akkor gyertek el valamelyik Húsmentes Hétfői Vacsora Klubunkba, amelyen kinyitjuk a húson túli univerzum bőségkosarát, és jóllakatunk minden vendéget. Kiderül majd, hogy egyáltalán nem áldozat néha nem húst enni, illetve, hogy a vegetáriánus konyha bőven a rántott sajton túl kezdődik, és annál jóval izgalmasabb dolgokat tartogat számunkra. Májusi vacsoránk vendége Nemes Attila, a Based on Pig csapatának projektvezetője. Makival karöltve igazi tavaszi, nyár eleji menüt állítottak össze (Párolt tavaszi zöldségek - retek, újburgonya, spárga, répa medvehagyma vajjal, ume sóval / Citromos tárkonyos tavaszi zöldségleves / Cob saláta  - római saláta, avokádó, főtt tojás, pirított mandula, kéksajt / Friss tészta répás-diós szósszal / Eper mascarpone krémmel. A desszertből különböző változatok fognak készülni, így a résztvevők bepillantást nyerhetnek hogyan is zajlik egy igazi Based on Pig teszt projekt.

További izgalmas óráinkról tájékoztatót itt találtok, ahol egyben regisztrálni is tudtok.


* Várunk sok szeretettel! *



Nincsenek megjegyzések: