2013. február 18., hétfő

Lángos kecskesajtos céklakrémmel


Egy nagyon finom, télen igazán jól eső snack receptjét hoztuk el nektek. Lángos különleges kecskesajtos céklakrémmel tálalva! Mennyei!

Lángos kecskesajtos céklakrémmel

Hozzávalók a lángoshoz (kb. 12 db):
- 200 g finomliszt
- 50 g rétesliszt
- 1/2 csomag szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
- 1 dl langyos tej
- 1 dl langyos víz
- 1/2 teáskanál nádcukor
- 1/4 teáskanál só
- olaj a sütéshez

Hozzávalók a kecskesajtos céklakrémhez:
- 100 g lágy kecskesajt
- 1/4 bögre savanyú cékla, lecsöpögtetve és törlőpapírral felitatva
- mascarpone
- friss vagy szárított tárkony a díszítéshez

A lángos elkészítése: a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a nádcukrot, majd feloldjuk benne a szárított élesztőt. Megvárjuk, amíg felfut. Eközben egy nagyobb edénybe átszitáljuk a kétféle lisztet és a sót. Hozzáöntjük az élesztős tejet és elkezdjük dagasztani. Fokozatosan, evőkanalanként adagoljuk a masszához a langyos vizet egészen addig, amíg lágy, ragadós tésztát nem kapunk. Cipót formálunk belőle, a tetejét meghintjük liszttel, letakarjuk és kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Kb. 10-12 egyforma méretű gömböt formázunk a tésztából és egy lisztezett felületre helyezzük őket. Konyharuhával letakarjuk, majd 15 percig tovább kelesztjük őket. Olajos kézzel nyújtsuk meg a cipókat és bő, forró olajban, közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalát. Az elkészült lángosokat lecsöpögtetjük és törlőpapírra helyezzük (igény szerint enyhén megsózhatjuk). Megkenjük az elkészített kecskesajtos céklakrémmel, friss vagy szárított tárkonnyal meghintjük és tálaljuk.

A kecskesajtot a céklával robotgépben simára dolgozzuk. Amennyiben túl lágy a krém adagoljunk hozzá 1-2 evőkanál mascarponét.



Nincsenek megjegyzések: