2012. december 5., szerda

Laktózmentes fehércsokoládé-avokádó-pisztácia hab



Közelednek az ünnepek, érdemes időben elkezdeni a felkészülést, már, ami a menüt illeti. Most egy nagyon könnyen elkészíthető, ünnepi desszertet hoztunk nektek, amelyet laktózérzékenyek is fogyaszthatnak. Megjelenése is elegáns, könnyed, a vendégek biztosan le lesznek nyűgözve.

Laktózmentes fehércsokoládé-avokádó-pisztácia hab

Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb, érett avokádó
- 1 és 1/4 tábla rizstejes fehér csokoládé, vízgőz felett felolvasztva
- 1/4 csésze pirított, hámozott héjú szicíliai pisztácia,
- 1 evőkanál szicíliai pisztácia, díszítéshez
- 8 szelet teljes kiőrlésű babapiskóta

Konyhai robotgépben turmixoljuk össze az olvasztott csokoládét az avokádóval, amíg teljesen sima lesz. Adjuk hozzá a pisztáciát, turmixoljuk tovább, amíg a pisztáciát durvára vágja a robotgép.

Koktélos pohárban tálaljuk, adjunk hozzá egy szelet babapiskótát, és szórjuk meg durvára vágott pisztáciával.