2012. október 1., hétfő

Vegetáriánus enchilada spenóttal, fekete babbal és kölessel


Egy újabb vegetáriánus finomság receptje. Igen laktató és kiadós étel, nem gondoljuk, hogy bárki is éhesen távozna az asztaltól egy adag ilyen enchilada elfogyasztása után.

Vegetáriánus enchilada spenóttal, fekete babbal és kölessel

Hozzávalók a a sült paprikaszószhoz:
- 3-4 piros kaliforniai paprika
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 doboz paradicsomkonzerv
- 1 kiskanál kömény
- 1/2 kiskanál koriander
- 1/4 kiskanál chilipor
- só és bors

Hozzávalók az enchiladához:
- 8 búza- vagy kukoricatortilla
- 2 csésze főtt fekete bab
- 2 csésze főtt köles
- 1 csésze reszelt kemény sajt (parmezán vagy romano)
- egy kevés felszeletelt jalapeno paprika (ízlés szerint)
- 2 csésze aprított spenót (vagy bébispenót egészben)
- só és bors
- olaj a tepsi kikenéséhez

Helyezzük a paprikákat a tűzhely gázrózsája köré egymásnak támasztva és süssük őket, amíg a héjuk megfeketedik. Tegyük őket egy tálba és fedjük be szorosan fóliával, hogy a gőzben a paprika héja jól megpuhuljon. Ezután óvatosan húzzuk le a paprika héját (használjunk hozzá kesztyűt). 
Tegyük a szósz összes hozzávalóját a robotgépbe és pürésítsük simává (paradicsommártás állagúvá). Javítsunk az ízén, ha szükséges. 
Kevés olajjal kenjünk ki egy magas falú tepsit. Merjünk egy kevés sült paprikaszószt az aljára és oszlassuk el egyenletesen. Serpenyőben egyesével melegítsük át a tortilla lapokat és még forrón töltsük meg mindet a fekete babbal, a kölessel, a spenóttal és egy kevés reszelt sajttal. Tekerjük fel őket és helyezzük egymás mellé a tepsibe. Öntsük a maradék szószt a tetejükre, hogy egyenletesen befedje őket. Tegyünk rájuk jalapeno szeleteket, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.


Nincsenek megjegyzések: