2012. május 22., kedd

Nyári akció főzőiskolánknál

Mielőtt elmegyünk pihenni, feltöltődni, aztán nagy erővel az őszi szemesztert megtervezni, megszervezni, ajánlunk neked egy kihagyhatatlan akciót. Ha két jegyet veszel bármelyik óránkra (2012. május és június), akkor a második jegy árából 50%-os árengedményt kapsz! A készlet a szabad helyek erejéig tart! Ha élni szeretnél a lehetőséggel, jelentkezz emailben a makifood@gmail.com címen (a tárgyba írd be: nyári ajánlat). Íme egy kis ízelítő, hogy mivel várunk...



Diabetes konyha - Segítség diabeteses lettem! - 2012. május 28.
Inzulin rezisztencia és a hozzá kapcsolódó tünetek (terhességi diabetes, nőgyógyászati panaszok). Hogyan tudsz küzdeni a diabetes járvány ellen a konyhában? Mit tudsz tenni önmagad és a családod egészségéért, gyermekeid védelméért? Gyere el, és választ kapsz ezekre a kérdésekre Poór Balázstól, aki a kínai gyógyítókonyha szakértője és a Central European Traditional Chinese Medicine Association okleveveles  tagja.
Az óra tervezett menüje: Reggeli barna rizs mákkal párolt körtés mártással, Zöldséges klub szendvics növényi pástétommal salátával, Fafülgombás zöldségleves árpa betéttel, Mandulás cukkini  barna rizzsel, Zöldsaláta növényi joghurt dresszinggel, Almás köles pite.

Ráhel asztala - 2012. május 31.
Ráhel fontosnak tartja, hogy rohanó világunkban is megálljunk egy percre, és leüljünk a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait árulja el, szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve. A kurzusról bővebben egy korábbi blogbejegyzésünkben olvashatsz.
Az óra tervezett menüje: Hagymás tojás  füstölt lazaccal avokádóval, Bazsalikomos gefilte fis, Diós hal mazsolás rizzsel, Húskugli zöld spárgás, füstölt libamelles rizottóval, Gyömbéres mandulás mézes sütemény.



Keserédes csokigyár: Bonbon készítés - 2012. június 2.
Wagner Bea chocolatier a belga Csokoládé Akadémián leste el a szakma fortélyait, 2009 óta pedig Keserédes nevű csokoládéboltjában saját csokoládé és bonbon válogatásaival kényeztet bennünket. Az órán a cheftanoncok maguk temperálják, formálják a csokoládét és elkészítik saját öntött bonbonjaikat különféle töltelékekkel. Mindenkinek egyéni belátására bízzuk, hogy az elkészült „műveket” azonnal felfalja, vagy szeretteinek ajándékozza. A Keserédes honlapján többet olvashatsz a csokoládékészítő mesterről és csokoládéiról.
Az óra tervezett menüje: Csokoládé temperálás, Rózsaborsos fehér csokoládé bonbon szilikon formában készítve, Mandulamarcipán étcsokoládéban, Mézes-málnás étcsokoládés ganache polikarbonát formában készítve.

Alap késtechnika - 2012. június 2.
Tanuld meg élesíteni és használni a szakács kést, akár egy profi. Vágj és szeletelj teljesen egyforma julienne-t és brunoise-t.  Az alábbi linkekre kattintva gasztrobloggerek élménybeszámolóit olvashatod: Fűszer és Lélek, Á la carte Kuliniária és Moksha.

Sushi workshop - 2012. június 8.
Több éves ellenállását megtörve sikerült Chef Makit rávennünk, hogy indítson egy speciális sushi workshopot. A sushi eredeti jelentése ízesített rizs. A workshop résztvevőjeként megtanulod a különböző sushi formák elkészitését. Ne számíts arra, hogy olyan sushit készítesz az órán, ami a hazai éttermekben kapható!
Az óra tervezett menüje: Umekyu soba sobasushi (Soba uborkával és savanyú szilvával - tekercs), Temarisushi (Lazac kapribogyóval "labdák"), Gomokusushi (Lótuszgyökér, répa, kanpyo,  zöld levelek, aprított tojás, rák), Friss angolna sajtolt sushi.


Nincsenek megjegyzések: