2012. április 4., szerda

Jótékonysági sütemény akció a Füvészkertben


Kép forrása: innen

Japán kalligráfia programokat szerveznek a Füvészkertben a Sakura (cseresznyefa)-virágzás ünnepének keretein belül, mely mellett jótékonysági sütemény akciót szervez főzőiskolánk. 2012. április 7-én szombaton délelőtt 10 órától (amíg a készlet tart) Chef Maki saját készítésű süteményeit fogja árulni. Az így befolyt összeget a Nemzetközi Vöröskeresztnek ajánlja fel a tavaly márciusi japán földrengés elszenvedőinek támogatására.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a cseresznyefák árnyékában. Akik pedig kedvet éreznek és szeretnének részt venni Maki mellett a sütemény akcióban valamilyen házi készítésű - lehetőleg - japán süteménnyel, várjuk jelentkezésüket emailben (makifood@gmail.com) péntek délelőttig.

Kép forrása: innen

Az egész hétvégés program részletei:

A budapesti Füvészkertben minden évben megrendezésre kerül a Sakura-virágzás ünnepe, a csodálatos japán ünnep, a Hanami mintájára. Ennek keretében 2012. április 7-8-án a japán kalligráfia iránt érdeklődőknek is kedveskednek a szervezők.

A Maido Shodōkai japán kalligráfia klub vezetője, Gáncs Nikolasz részvételével egész hétvégén oktatás, előadás és kalligráfia találkozó lesz látható a megkapó kert cseresznyefái között, miközben bárki kipróbálhatja magát a japán kalligráfia művészetében.

A várható programok:
április 7-én, szombaton
10.30-kor és 12.30-kor rövid előadás és bemutató a japán kalligráfia művészetéről kipróbálási lehetőséggel
14.00-kor Nemzetközi Hanami Shodōkai, japán kalligráfia találkozó
(A Kakizome mintájára megálmodott eseményen a közös alkotásé lesz a főszerep!)
április 8-án, vasárnap
11, 13 és 15 óra kezdettel rövid előadás és bemutató a japán kalligráfia művészetéről kipróbálási lehetőséggel

A programok angol nyelvű tolmácsolással (is) folynak!

Cím: Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.
Belépődíj: felnőtteknek 800 Ft, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 350 Ft.




Nincsenek megjegyzések: