2011. október 21., péntek

Maki babaganoush receptje



Maki egy könnyű padlizsán receptet állított össze nektek. Kiváló étel melegen pitával vagy pedig főételnek főtt rizzsel tálalva. Készítsétek el a hétvégén!

Maki babaganoush receptje

Hozzávalók:
1 db nagy padlizsán, hosszában félbe vágva
4 evőkanál + 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
tengeri só
2 evőkanál tahini
2 evőkanál aprított friss koriander vagy petrezselyem
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1/4 teáskanál kömény
citrom reszelt héja, tálaláshoz
szezámmag, tálaláshoz
görög vagy török joghurt
harissa (opcionális)

Melegítsük elő a sütőt 200C-ra. Egy üvegtepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük bele a padlizsánt. Egy éles késsel vágjunk kereszteket (kb. 1 cm-re egymástól) a padlizsán húsába. Locsoljuk meg olívaolajjal a tetejét, szórjuk meg egy-egy csipet sóval és süssük kb. 35-40 percig. Közben keverjük össze egy tálkában a felaprított fűszert a citromlével, 2 teáskanál extra szűz olívaolajjal, a köménnyel és a sóval, majd tegyük félre. Ha a padlizsánok megsültek, kenjük meg a tetejüket tahinivel, tegyünk rá joghurtot, a fűszeres olajkeveréket, citromhéjat és a szezámmagot.


Nincsenek megjegyzések: