2011. szeptember 17., szombat

Elindult a Makifood őszi szemesztere

Csütörtökön nyílt napunkkal hivatalosan is elindítottuk az új szemesztert a Makifood Főzőiskolánál. A nyílt napot már az új helyszínen (Budapesti Gazdasági Főiskola, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar) tartottuk, ahol az érdeklődök betekintést nyerhettek azokba a tankonyhákba, ahol ezentúl az oktatás fog folyni. 

A főiskolával kötött stratégiai együttműködési megállapodás értelmében ezentúl a Makifood magas színvonalú házi gourmet órái és egyedülálló gasztronómiai tanfolyamai komoly infrastruktúrális és akadémiai támogatást kapnak. A diákok, tanulni vágyók ezentúl több száz négyzetméteren 2+1 tankonyhában tanulhatnak, így változatosabb órarendet ígérünk és  "konyhacsatákat" is rendezhetünk. Kiemeljük, hogy a Makifood számára a jövőben is fontosabb a minőségi oktatás a futószallag szerű helyett, ezért nem tervezzük az óraszám drasztikus növelését. Mindazonáltal örülünk annak, hogy diákjaink professzionális oktatatói konyhákban, tágasabb terekben tudnak főzni, sütni és tanulni.

Csapatépítő konyha, ahol 30 fő feletti főzéseket is tudunk tartani

Vendégtanári karunk is bővül az új szemeszterben. Körünkben üdvözöljük Rezi Györgyöt, aki 30 évesen nyitotta meg Budapest első görög vendéglőjét, amit egy spanyol, egy indiai és egy tengeri halas követett. Legújabb éttermében, a Serpenyős Vendéglőben nagyon fontos a kiváló minőségű, helyi termelőtől, gazdától való alapanyag beszerzése. György szerint a kézműves módszerekkel készített élelmiszer lehetővé teszi az érzékeny, finom feldolgozást.

Kaldeneker György és Raj Ráhel továbbra is vendégtanáraink maradnak. Gyuri az őszi szemesztert egy kenyérsütős, zöldséglekváros, chutney készítős órával kezdi, Ráhel pedig továbbra is a zsidó konyha rejtelmeibe vezeti be a diákokat szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve.

Chef Maki megbeszélést tart a kuktákkal az új helyszínen

Legnépszerűbb óráink - Alap késtechnika, Sushi workshop, Japán házi konyha - mellett újdonságokat is beépítettünk az órarendbe. Óráinkat folyamatosan bővítjük, ezért érdemes visszajárni weboldalunkra vagy feliratkozni hírlevelünkre, hogy az újdonságokról első kézből értesüljetek.

Őszi órarendünk weboldalunk található, ahol regisztrálni is tudtok új óráinkra.

Sok szeretettel várunk Benneteket!

Főzésre fel! :)




Nincsenek megjegyzések: