2011. július 12., kedd

Zöldséges timbale


A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Ezt az ételt kapcsos formában is el lehet készíteni, sőt a háztartások többségében így készül. Rétegezett ételről van szó, rengeteg variációban, készülhet húsos és zöldséges változatban is. Maki egy zöldségeset készített el nektek.

Igazi nyári eledel a padlizsánnal, cukkinivel, paradicsommal készült étel. Igaz a sütőt be kell kapcsolni hozzá, de, ha egy hűvös reggelen készítjük el nem fogunk megsülni! :)

Zöldséges timbale

Hozzávalók:
- 2-3 darab cukkini, vékonyra szelve
- 2 darab padlizsán, vékonyra szelve
- 2-3 paradicsom, vékonyra szelve
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 3 evőkanál reszelt ementáli sajt
- extra szűz olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt. Egy kis lapos tányérba öntsünk olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Sütés előtt a cukkini- és padlizsánszeleteket forgassuk meg az olajban, majd grillezzük meg mindkét oldalukat. A megsült zöldségszeleteket kezdjük el egy 20 cm átmérőjű sütőtálba egymásra tenni: cukkini, padlizsán, majd erre jönnek a paradicsomszeletek és ugyanez ismétlődve. A tetejét paradicsomokkal zárjuk, szórjuk meg petrezselyemmel, kakukkfűvel, zsemlemorzsával és az ementáli sajttal. Süssük körülbelül 40 percig, amíg a teteje megpirul, a sajt pedig megolvad. Vegyük ki a formából, és éles késsel vágjunk szeleteket belőle. Melegen tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések: