2011. június 14., kedd

Hogyan készítsünk kimchi-t? (videórecept)

Ha megkérdezünk bárkit a koreai konyháról, valószínűleg az első dolog, ami eszébe jut a kimchi.

Mautner Zsófi - a Chili és Vanília blog szerzője - írt a koreai konyháról, részletezve benne a kimchi-t:
"A koreai konyha, bár összetett, nem elsősorban a kifinomult komplexitás jellemzi, inkább az erős, karakteres ízek. A többi ázsiai konyhához hasonlóan, azonban itt is az öt íz: a sós, édes, savanyú, keserű és csípős egyensúlyára törekednek. Az étkezés két központi eleme a rizs és a kimchi, a koreai nemzeti eledel. A rizs hófehér, és só és fűszerek nélkül főzik - az egyenek ízesítik meg. A kimchi csípős-fűszeres savanyított-erjesztett zöldség, leggyakrabban kínai kel, de uborkából és daikon retekből is készítik. A szöuli kimchi múzeum 187 féle kimchit tart számon. Kimchi mindenhez jár, kíséri a levest, a rizst, a húsokat, halakat."

Találtunk egy gasztroblogot - Kimchi Mom -, amelyet egy koreai származású az USA-ban élő hölgy ír. Íme az ő videója a kimchi készítéséről.


Ti csináltatok vagy ettetek már kimchi-t? Hogy sikerült, hogy ízlett?


Nincsenek megjegyzések: