2010. november 22., hétfő

"Egy korsó bor, egy ropogós kenyér - és Te."

A fenti idézet Edward Fitzgerald-tól származik és új kurzusunk mottójául választottuk. Egy izgalmas álmunkat váltjuk valóra, hiszen a Makifood Főzőiskola 2011-ben Bor & Gasztro címen elindít egy régóta dédelgetett ötleten alapuló kurzust.  Érleltük, mint jó bort a hordóban, hosszan és türelmesen. Közben dolgoztunk rajta, próbálgattuk és vártuk a megfelelő alkalmat, amely most elérkezett.

Bor & Gasztro óránk ars poeticája: tisztelegni a magyar borászok és borműhelyek előtt. Célunk a hagyományok tiszteletben tartásával, de a kortárs szemléletet sem mellőzve, a legnemesebb értelemben vett mindennapok borának bemutatása. Tanulóink az órán megismerik a különböző borfajtákat, ízlelés technikákat és az ételpárosítás legfontosabb alapelveit. A finom borok és a hozzá kapcsolódó étkek kapcsolata intim és elválaszthatatlan. Épp ezért két jó barát, Kozári István Borissza, az óra szomellierjeként ajánl borokat, míg Chef Maki minden bor “fogás“ mellé izgalmas kóstolókat készít. Megízleljük mihez mit érdemes inni, vagy inkább mihez mit érdemes enni. Erre az órára nem érdemes kocsival jönni. Az óra sikerének garanciája az is, hogy bemutatkozik az [origo] borbár a hazai és nemzetközi borok új portálja az [origo] gondozásában, ahonnan válogatjuk az este pohárba töltésre ítélt borait.

Ahhoz, hogy az első órán minden gördülékenyen menjen, tartottunk egy próbafutamot múlt szombaton. István nagyszerű borokkal, Maki pedig ízletes finom falatkákkal készült. Barátok, ismerősök tesztelték a borokat és ételeket. Az este jó hangulatban telt, István és Maki nagyon jól összedolgoztak.  A pozitív visszajelzések azt mutatják számunkra, hogy ezek az órák tele lesznek élménnyel és izgalommal.


Kóstoltatás

Sok finomság került ki Chef Maki kezei közül

Fontos a dugó megszagolása

Hagymalekváros bruscetta

Közös csevej a borokról




2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Kedves Maki,
írtam email-t a makifood@gmail.com címre a gasztro.blog.hu középsávjában való megjelenés ügyében. Kérlek olvassátok el és várom a választ:-)

Chef Maki írta...

Gabojsza,
köszönjük, küldtünk neked választ!