2010. október 19., kedd

Tengernyi finomság

Az elmúlt hétvégén szombaton a cheftanoncok Maki vezetésével a tengervilág élőlényeivel ismerkedtek és készítettek fantasztikusan finom ételeket, méghozzá 5 fogást. Maki igyekezett könnyen beszerezhető alapanyagokból összeállítani a menüsort, hogy a tanoncok otthon is el tudják készíteni családjuknak, barátaiknak az ételeket. 

Kagyló krémleves sütőtökkel és fehér misoval

Ezek az ételek készültek:
* Kagyló krémleves sütőtökkel és fehér misoval
* Shinjyou garnélarák
* Lazacos korianderes krokett lime gribiche mártással
* Hal sóban és tojásfehérjében sütve
* Kapros uborkasaláta arame-val

A menü különlegessége az arame volt, amely a tengeri moszat egyik fajtája és a japán konyha előszeretettel használja. Az aramenak magas a kálcium, a jód, a vas és a magnézium tartalma, valamint sok A vitamin található meg benne. Általában szárított formában árulják, vízben gyorsan, kb. 5 perc alatt feloldódik. Íze enyhén félédes, kemény a textúrája. Feloldása után salátába tehetjük, köretként is felszolgálhatjuk más tengeri moszatfajtákkal összekeverve; valamint levesekhez, ragukhoz is hozzáadhatjuk. 


Nincsenek megjegyzések: