2009. november 23., hétfő

Mozgalmas hétvége

Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött  a Makifood csapata.

Szombat délelőtt szülinapi főzőtanfolyamot tartottunk, ahol az ünnepelt és a vele érkező családtagok és barátok a következő menüt készítették el Chef Maki irányítása mellett:
  • Arancini- szicíliai rizslabdák vargányagombás rizottóból, mozzarellával töltve
  • Madársaláta gránátalma és juharszirup-öntettel, pirított mandulával tálalva
  • Friss tagliatelle borjúhúsos raguval, parmezánforgáccsal
  • Vegán kávés-kókuszos pannacotta
A résztvevők az ünnepi ebéd végén Chef Maki diótortáját is megkóstolhatták.




Vasárnap legújabb tanfolyamunk, a "Flexitáriánus" első két alkalmát is megtartottuk. Hogy mit is jelent, ha valaki flexitáriánus módjára étkezik? Általában vegetáriánus ételeket eszik, de néha elcsábul egy-egy húsételre is. Tanfolyamunkon chef tanoncaink 4 izgalmas recept elkészítését tanulhatták meg mind húsos, mind húsmentes változatban, hogy ezután ne kelljen kétféle menüt összeállítani, ha vega és nem vega barátaink egyszerre érkeznek hozzánk vacsorára. A délelőtti órát magyar nyelven tartottuk, a délutáni alkalmat pedig a Funzine Magazin csapatával közös szervezésben angol nyelven.

Az elkészített menü:
  • Lazac chan chan yaki/Tofu chan chan yaki (észak-japán specialitás)
  • Csirkeragu vöröslencsével és körtével/Ricotta gombócok vöröslencsével és körtével
  • Dinsztelt kelbimbó római köménnyel, pancettával, shiitakével





Következő tanfolyamaink:
Látogatás az egészséges édességek birodalmába: november 27. 16:00
Takarékláng: november 28. 15:00

Nincsenek megjegyzések: